De juiste topsealfolie voor op
onderschalen??
Makkelijker gezegd dan gedaan…………………
Een van onze relaties gaf ons aan
niet tevreden te zijn met de topsealfolie die men inzette
voor
het
topsealen van schalen t.b.v. maaltijd componenten.
Men wilde één folie
die de volgende eigenschappen omvatte:
-
Perfecte pelbaarheid in
warme en koude toestand, zonder dat sealresten, zogenaamde sealharen,
achter zouden blijven op de schaalrand.
-
Perfecte anti condens
eigenschappen zowel tijdens het warm afpakken van de producten,
als ook na afkoeling in het
winkelschap.
-
Goede helderheid, alsmede
een folie die tijdens het afpellen van de folie van de schaal niet zou
gaan scheuren of breken. M.a.w. voldoende sterk en taai.
-
Goede barrière
eigenschappen.
-
Visueel een zeer strakke en
gladde eindverpakking.
Onze afnemer had al vele
verschillende laminaten van allerlei combinaties uitgeprobeerd,
echter de
combinatie van gevraagde
en gewenste eigenschappen werd nimmer bereikt.
Na overleg met een van onze
producenten zijn wij begonnen een totaal nieuw zogenaamd
“gegoten film”concept te
ontwikkelen.
In 1e instantie hebben
we een film ontwikkeld die een deel van deze eigenschappen in zich droeg.
Na uitvoerige testen
en lab onderzoeken hebben we uiteindelijk de anti condens eigenschappen en de
pelbaarheid van de folie in combinatie verder weten te optimaliseren. Het
was van groot belang dit bij
verschillende temperaturen en -omstandigheden ook aan onze
afnemer te kunnen garanderen.
Tot slot hebben we een zogenaamd
‘’light shrink’’ additief aan de folie toegevoegd om ervoor te zorgen
dat de folie
strak en glad op de schaal komt.
|